Subvencije in davčne spodbude

Subvencije in davčne spodbude

Evropska unija je leta 2009 sprejela zakonodajo, ki spodbuja rabo obnovljivih virov energije (2009/28/ES). Direktiva o rabi obnovljivih virov energije v drugem členu opredeljuje, kateri viri energije se štejejo za obnovljive. Mednje spadajo toplota iz zraka, toplota iz vode in toplota iz zemlje. Direktiva izrecno omenja tehnologijo toplotnih črpalk kot potrebno za izkoriščanje teh obnovljivih virov.

Evropska unija podpira rabo obnovljivih virov energije s toplotnimi črpalkami, zato večina članic subvencionira takšne projekte. Obstajajo različne sheme popustov in davčnih spodbud, ki zmanjšujejo obseg naložbe, v nekaterih primerih pa tudi obratovalne stroške, včasih celo za dvomestne odstotne deleže.

Sistem ogrevanja s toplotno črpalko odlikujejo trpežnost, nizka potreba po vzdrževanju in nizki obratovalni stroški. Podatki ustanove Eurostat kažejo, da predstavlja ogrevanje še vedno 49 % vseh stroškov vzdrževanja doma. Zato je za lastnike stanovanj tako zelo pomemben sistem za ogrevanje, ki je bil pravilno izbran, ustrezno projektiran in strokovno vgrajen.

Toplotne črpalke Thermia zagotavljajo za do 80 % manjšo porabo energije, za od 50 do 75 % nižje obratovalne stroške in za približno 50 % manjši ogljični odtis. Vendar pa odločitev o vgradnji sistema za ogrevanje z obnovljivimi viri energije zahteva precejšen začetni vložek. To je sorazmerno novo področje tehnologije, zato morate poskrbeti, da se dobro informirate in previdno zagotovite, da boste dobili sistem, ki se resnično ujema z vašimi potrebami ter pričakovanji.

Za več informacij o subvencijah in davčnih spodbudah, ki so na voljo v vaši državi, se obrnite na pooblaščenega inštalaterja za toplotne črpalke Thermia.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00