Stanovanjske hiše – študije primerov

Majitelé domů

Stranke podjetja Thermia povedo svoje zgodbe

 • Številne zgradbe v naselju Uuesalu so dvojčki ali vrstne hiše, izdelane v zadnjih petih letih. Investitor se je skladno z okoljem odločil za zeleno gradnjo – vse hiše, največkrat pritlične, so lesene ali obložene s kamnom. »Izbrani trpežni materiali z dolgo življenjsko dobo prispevajo k ustvarjanju zdravega bivalnega okolja in zagotavljajo odlično zvočno izolacijo,« pravi Janar Muttik, član uprave podjetja Uuesalu Development Ltd.

  Nizkoogljično ogrevanje

  Naselje Uuesalu je le 8 km od središča mesta Tallinn. Mir doma, tišina in prijazni domačini so med prvimi vtisi o vzdušju naselja Uuesalu. Zelo priljubljeno je med mladimi in družinami z otroki, saj ima odmaknjena in prostorna stanovanja, veliko zelenja in dobro premišljeno infrastrukturo.

  »... ko sva gledala slike hiš, sva bila takoj očarana! Navdušila naju nista le arhitektura in izbira materialov, ampak tudi geotermalno ogrevanje ...« je povedal Stanislav Kalov, čigar družina je bila prvi kupec v naselju Uuesalu Kodu.

 • Z modelom Diplomat Optimum G2 so dobili najbolj učinkovito rešitev na trgu za veliko toplote in veliko tople vode. Dodatna prednost je dramatično zmanjšanje stroškov za ogrevanje.

  Veliko tople vode za vso družino

  Ogromni računi za elektriko in stalno pomanjkanje tople vode sta bila glavna razloga, zakaj so se v družini Wigren-Jakobsson odločili za prehod na geotermalno ogrevanje. Dostop do tople vode je pomemben dejavnik vsakodnevnega družinskega življenja za vsako veliko družino.

  »Prejšnji sistem je zmogel le dve prhi zaporedoma. Po tem je bilo treba čakati dolge ure, da se je voda znova segrela. Prav tako ni bilo zabavno, ko je prišel račun za elektriko ...«

 • Njuna nova toplotna črpalka je najnovejši model Diplomat Optimum G3, ki ponuja točno to, kar sta iskala. Seveda je pomemben okoljevarstveni vidik, vendar pa par meni, da je njena najboljša lastnost to, da je tiha in da ne potrebuje vzdrževanja. Odločitev so jima še olajšale odlične izkušnje z zastopnikom podjetja Thermia zadnjih 33 let.

  33 let brez težav

  Pri Josefssonovih so prvo toplotno črpalko Thermia vgradili že davnega leta 1979. Ko je po 33 letih delovanja brez težav prišel čas za zamenjavo, je bila odločitev lahka.

  »Vse je v vseh teh letih odlično delovalo. Z ženo sva popolnoma zadovoljna in ne bova nikoli zamenjala svojega vira toplote.«

 • Po prehodu na toplotno črpalko z zračnim virom je lahko Mattias več časa preživel s svojo družino, namesto ur, ki jih je prej porabil za ukvarjanje s kotlom v kleti.

  Družina Carlsson

  Ko se je družina Carlsson vselila v svoj novi dom, so za ogrevanje hiše uporabljali kotel na kurilno olje in peč na pelete. Kotel se je bližal koncu svoje življenjske dobe, peč na pelete pa je zahtevala veliko pozornosti.

  »... želeli smo si poenostaviti vsakdanje življenje. Zato smo želeli imeti sistem za ogrevanje, ki v največji možni meri skrbi sam zase. S toplotno črpalko ni nobenega dela ...«

 • . Živi v enodružinski hiši z Angeliko in dvema mačkama. Septembra 2014 se je odločil izboljšati energetsko učinkovitost svojega doma z dodatno izolacijo zgornjega nadstropja in strehe ter z zamenjavo sistema za ogrevanje.

  Thermia Atec – izbira strokovnjakov

  Günter Oldigs je svetovalec s certifikatom in pooblastilom številnih različnih nemških energetskih agencij ter združenj, vključno z BAFA, DENA, DEN e.V. in GIH-Nord eV. Lastnikom stanovanj in investitorjem svetuje o možnostih varčevanja z energijo, optimalni rabi energije, okolju prijaznih virih energije in izbiranju ustrezne opreme, sistemov, gradbenih materialov in ukrepov.

  »S toplotno črpalko Thermia Atec z zračnim virom lahko vsako ogrevalno sezono prihranim 2170 kg CO2. To je za 51 % manj od mojega prejšnjega sistema za ogrevanje. Vesel sem, da lahko ob očitnih prihrankih tudi dejavno prispevam k bolj zelenemu svetu.« – Günter Oldigs

 • V tem primeru je bil za 12-mesečno obdobje faktor sezonske učinkovitosti 3,3. Izračun SPF upošteva vso energijo, ki je bila porabljena za ogrevanje hiše, proizvodnjo tople vode in pomožni grelnik, skupaj z energijo za odmrzovanje zunanje enote v hladnih mesecih.

  Izredna učinkovitost ogrevanja

  Stari sistem za ogrevanje na kurilno olje smo zamenjali s toplotno črpalko Thermia Atec 13 z zračnim virom. Poleg toplotne črpalke smo vgradili notranji komplet »Plus«, ki ga sestavljajo električni pomožni grelnik z močjo od 3 do 15 kW, obtočna črpalka razreda A s 3-potnim ventilom ter 300-litrski grelnik za toplo vodo. Lastnik se je odločil, da odstrani stare sončne kolektorje in toplotno črpalko uporabi kot edini vir ogrevanja ter tople vode za svoj dom.

  S toplotno črpalko Atec Thermia z zračnim virom lahko ta slovenska družina vsako ogrevalno sezono prihrani do 2000 €.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00