Vgradnja geotermalne toplotne črpalke

V luksuznih apartmajih in butičnem hotelu

Izhodišče

Naročnik, Terme Dobrna d.d., se je odločil za nadomestno gradnjo šestih luksuznih apartmajev, ki predstavljajo vrh ponudbe turističnega kompleksa, od katerih ima vsak svojo leseno masažno kad s termalno vodo. Cilj je bil zagotoviti rešitev za popolno udobje gostov ter ogromno količino vroče ogrete termalne vode za kadi in tuše. Rešitev je morala biti praktično neopazna.

Dodatna zahteva je, da je sistem neopazen in tih, saj so apartmaji umeščeni v mirni del naselja Dobrna, obdani pa se le z zelenimi površinami.

Kakšno rešitev smo ponudili in zakaj

Pri izboru rešitve smo upoštevali zahtevo po hitrem ogrevanju termalne vode, vgrajenih je 6 kadi, vsaka prostornine 2 m3, kar pomeni nekoliko večjo potrebo po volumnu grelnika vode, predvsem pa dovolj močno in zmogljivo toplotno črpalko, ki bo sposobna hitre regeneracije volumna vode v grelniku, da bo ta v najkrajšem času pripravljena za polnjenje naslednje kadi.

Projektna naloga
Projektant strojnih inštalacij se je na nas obrnil s projektno nalogo, načrtovati sistem, ki bo zadostil omenjenim zahtevam po energiji ter bo hkrati energijsko izjemno učinkovit in bo pokril vse potrebe po regulaciji.
Podpora pri projektiranju

Po preučitvi zahtev naročnika in simulaciji delovnih ciklov za doseganje ciljev smo ugotovili, da potrebujemo približno 60 kW moči za pripravo vroče vode za termalne kopeli ter da se lahko cikli vrstijo drug za drugim, saj so poleg kadi v apartmajih tudi termalni tuši z velikimi pretoki vode. Ker nismo želeli tvegati prekinitve funkcije ogrevanja ali ohlajanja prostorov, smo predvideli rešitev, ki zmore hkrati opravljati tri funkcije – ogrevati vodo, ogrevati prostore in del prostorov po potrebi tudi hladiti. V sodelovanju s projektantom strojnih in elektroinštalacij smo pripravili PZI podloge strojne inštalacije in regulacije za izvedbo projekta.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00