Thermia Atlas – toplotna črpalka svetovnega razreda presegla magično mejo SCOP* 6!

Thermia Atlas – toplotna črpalka svetovnega razreda presegla magično mejo SCOP* 6!

Kako je nova geotermalna toplotna črpalka Thermia Atlas presegla magično mejo SCOP 6,0? Odgovor je v edinstveni kombinaciji naprednega nadzornega sistema, inverter tehnologije brezstopenjskega prilagajanja delovanja in številnih drugih tehnologij. Te dajejo Atlas-u najvišji SCOP na trgu*. Združitev številnih izjemnih lastnosti in prednosti v eno napravo povedejo novo Atlas na višjo raven. Ne samo v smislu njene izjemne učinkovitosti SCOP 6,15 – ta toplotna črpalka je v najvišjem razredu v vseh pogledih.
 

»Nova toplotna črpalka Thermia Atlas je model najvišjega razreda v našem premium segmentu naprav za stanovanjsko rabo.  Najvišja doslej dosežena učinkovitost SCOP, nižji računi za energijo, nepremagljive količine vroče sanitarne vode in najbolj tiho delovanje v svojem razredu (30-43 dB(A) zvočne moči), vse to zagotavlja udobno bivanje. Poleg tega, kot produkt švedskega podjetja, Thermia Atlas nudi najboljše od švedskega designa. Kot nov izdelek, ki je na voljo od začetka leta 2020, nudi družinam po vsej Evropi možnost dostopanja do najboljšega nizkoogljičnega sistema ogrevanja na obnovljive vire, ki je trenutno na voljo na trgu«, razloži direktor podjetja Atlas Trading d.o.o., zastopnika za toplotne črpalke Thermia v Sloveniji in doda: »Z dvema različnima modeloma, Atlas 12 (3-12 kW) in Atlas 18 (4-18 kW), lahko zagotovimo energijsko rešitev za nove domove, hiše z bazenom ali masažno kadjo, kot tudi za večje hiše, ki potrebujejo zamenjavo sistema ogrevanja.«

Nova inverter tehnologija, uporabljena v toplotni črpalki dosega izjemne rezultate: Ključ do impresivne zmogljivosti je napreden krmilnik, ki do popolnosti izkoristi prednosti inverter tehnologije. Atlas nudi družinski hiši nepremagljivo količino vroče sanitarne vode ob dokazani stroškovni učinkovitosti«, komentira Yasin Jodeh.

Thermia Atlas nudi najboljši sistem za gretje sanitarne vode na trgu. Za lastnike stavb in družine to pomeni ogromne količine vroče vode, pripravljene hitreje in ob znatno nižjih stroških. Nova toplotna črpalka izkorišča prednosti treh tehnologij, ki jih je razvila Thermia. Kombinacija inverter tehnologije, tehnologije vroče pare in stratifikacije sanitarne vode dobavi do 545 litrov tople vode naenkrat iz 184-litrskega rezervoarja.Uživanje v vroči kopeli, medtem, ko se v drugi kopalnici nekdo tušira, še nikoli ni bilo tako preprosto ali priročno.

Thermia Atlas standardno vsebuje več naprednih funkcij kot katera koli druga toplotna črpalka v Thermia portfelju. Te vključujejo celovit vpogled v temperature in grelne krivulje, nadzor dveh krogov ogrevanja / hlajenja, združljivost s sistemom pametne hiše in centralnega nadzornega sistema, podpora za pametna energijska omrežja, nadzor vira energije, nadzor zalogovnika toplote ter plug-and-play nadgradnja programske opreme z USB ključem.

Najboljše od skandinavskega designa s pridihom vrhunske kakovosti navduši z novim zaslonom na dotik s stekleno površino, ki ustvari izboljšan in hkrati diskreten vtis kakovosti. Srebrno-siva prednja maska in pokrov delujeta očiščeno in stilsko ter zagotovita da se instalacija brez težave zlije z elegantnim interierjem vašega doma.

Nova Thermia Atlas je na voljo tudi v Duo varianti z ločenim, grelnikoma sanitarne vode MBH Atlas, ki je na voljo v 200 ali 300-litrski izvedbi.

Thermia Atlas je na voljo od decembra 2019. Thermia predlaga, da kontaktirate pooblaščenega prodajalca za oceno investicijske vrednosti in za podrobnejši izraču možnih prihrankov energije za vaš dom.

*Sezonski koeficient učinkovitoti za nizkotemperaturno ogrevanje v hladnem podnebju, SCOP 6,15, je najvišje grelno število med toplotnimi črpalkami evropskih proizvajalcev s hladivom R410a v decembru 2019.

Raziščite več o Thermia Atlas

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00