Nakup toplotne črpalke – seznam za preverjanje

Ocena obstoječega sistema za ogrevanje

Lorem ipsum

Večinoma ljudje zamenjujejo toplotne črpalke zaradi visokih stroškov ogrevanja. Poskusite narediti analizo stroškov za najmanj preteklo leto in naredite še oceno za daljše obdobje, da vam slike ne popačijo nenavadno blage ali ostre zime.

Kotli in posode za kurilno olje zasedajo prostor. Toplotna črpalka potrebuje manj kot pol kvadratnega metra, kar sprosti dragocen prostor.

Če nameravate posodobiti svoj sistem za ogrevanje, premislite o ogrevanju z obnovljivimi viri brez nevšečnosti, ki prenese tudi najhladnejše dneve v letu.

Način pridobivanja toplote

Lorem ipsum

 

 

Ogrevanje z zračnim virom ne potrebuje vrtin ali polaganja cevi, kar je odlična rešitev, ko je zemljišče majhno ali kadar želite opraviti le delno nadgradnjo – toplotna črpalka + sedanji sistem.

Sistem z zemeljskim virom z vodoravnim kolektorjem pomeni, da po parceli približno meter globoko zakopljete dolgo zankasto cev. Pri tem bo treba razkopati veliko površino, ki je zato določen čas ne boste mogli uporabljati.

Geotermalna energija je stabilen vir toplote, kjer v tla izvrtamo eno ali več vrtin. To omogoča neopazno vgradnjo v vrtu.

Vaše potrebe po ogrevanju in topli vodi

Lorem ipsum

Pri ogrevanju in proizvodnji tople vode se morate pri izbiri prave velikosti toplotne črpalke zavedati porabe tople vode in načina ogrevanja.

Toplotna črpalka lahko ogreva radiatorje in talno ogrevanje, ne glede na potrebno temperaturo dovoda. Vseeno pa velja, da je pri nižjih temperaturah dovoda potrebne manj energije, kar zagotavlja najboljši možni izkoristek.

Potrebe povprečne 4-članske družine je mogoče zadovoljiti s toplotnimi črpalkami z vgrajenim 180-litrskim grelnikom vode. V primeru večje porabe je možno dograditi dodatni grelnik. Zadošča temperatura vode 55 do 60 °C.

Hlajenje – udobje skozi vse leto

Lorem ipsum

Poleg ogrevanja in tople vode lahko med vročim poletjem toplotna črpalka z zemeljskim virom zagotavlja tudi hlajenje prostorov, aktivno ali pasivno.

S kroženjem hladne tekočine v zanki je zagotovljeno hlajenje za enako ceno kot vklop dveh žarnic. Temu pravimo pasivno hlajenje in je mogoče pri vseh toplotnih črpalkah z zemeljskim virom.

Kadar pasivno hlajenje ne zadošča, lahko učinek hlajenja povečamo s kompresorjem toplotne črpalke.

Primerjava zmogljivosti toplotne črpalke

Lorem ipsum

Grelno število (COP) pove, koliko energije proizvede toplotna črpalka v primerjavi z energijo, ki jo porabi. Grelno število 4 na primer pomeni, da iz 1 kW električne moči dobimo 4 kW toplotne moči. Vendar pa se temperature zunanjosti in notranjosti spreminjajo, tako da morate poznati povprečno učinkovitost toplotne črpalke skozi vse letne čase, podnevi in ponoči.

Tej vrednosti pravimo sezonsko grelno število (SPF). Preverite učinkovitost toplotne črpalke z zračnim virom pri zelo nizkih temperaturah.

Dobra toplotna črpalka z zračnim virom omogoča ogrevanje navzdol do –20 °C.

Dimenzioniranje in pričakovani prihranki

Lorem ipsum

Večja toplotna črpalka je dražja, vendar zagotavlja nižje obratovalne stroške in obratno. S pravilnim dimenzioniranjem dosežete optimalno ravnovesje med naložbo in obratovalnimi stroški.

Vgradnja učinkovite toplotne črpalke v primerjavi s starim sistemom za ogrevanje zmanjša stroške ogrevanja za od 50 do 75 %. Na potrebno moč vplivajo stanje hiše, sistem za ogrevanje in zunanja temperatura (podnebno območje) skupaj s cenovnimi trendi za uporabljeno energijo.

Ne pozabite! Dobra inštalacija s toplotno črpalko poveča vrednost vašega doma!

Ponudbe s predračunom

Lorem ipsum

Ponudbe primerjajte: segajo lahko od celotne rešitve na ključ do samo odklopa in demontaže starega kotla, Cenejše toplotne črpalke naj imajo zadostno toplotno moč, da lahko udobno ogrejejo vaš dom. Privlačna nizka nakupna cena se lahko hitro izgubi v višjih obratovalnih stroških.

Toplotna črpalka je del celotnega ogrevalnega sistema, ki ga sestavljata še sistem za razdeljevanje toplote in zemeljski vir.

Ključ do uspeha je izbira kakovostnega izdelka in zanesljivega strokovnega izvajalca, ki bo obvladal in uspel vgraditi celotno inštalacijo.

Po prodaji

Lorem ipsum

Toplotna črpalka bi morala delovati vse leto in naj ne bi potrebovala vzdrževanja. Če je vseeno potrebno servisiranje, je pomembno, da imate zanesljivega dobavitelja.

Pri garanciji se ne pustite zavesti samo z njenim trajanjem, ampak preverite tudi, kaj pokriva. Zahtevajte daljinski upravljalnik, s katerim lahko temperaturo svojega doma upravljate po internetu, kadar ste namenjeni na pot domov po počitnicah ali poslovni poti.

Pomembno je, da garancija pokriva, ne le kompresorja.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00