Kaj vse lahko ena sama toplotna črpalka stori za vas?

Ogrevanje

Lorem ipsum

Toplotna črpalka je med najbolj stroškovno učinkovitimi rešitvami za vse potrebe ogrevanja v zaprtih prostorih. Uporaba zalog sončne energije je ob tem tudi prijazna okolju. V Evropi se za razdeljevanje toplote po ogrevalnih sistemih najpogosteje uporablja voda.

Taki sistemi ponavadi temeljijo na radiatorjih in talnem ogrevanju. Izhodna temperatura vode v razdeljevalnem sistemu ponavadi znaša 30–35 °C za talno ogrevanje in 45–55 °C za radiatorje.

Toplotne črpalke Thermia zagotavljajo ogrevanje ne glede na temperaturo, ki jo zahteva sistem za ogrevanje, v novogradnjah ali adaptacijah.

Pomembna proizvodnja tople vode

Lorem ipsum

Ker proizvodnja tople vode predstavlja vse večji delež potreb po energiji v vašem domu (poraba vode se povečuje, domovi pa so vedno bolje izolirani), je nujno, da se topla voda proizvaja čim bolj učinkovito in zanesljivo. Za več udobja je pomembno tudi, da se grelnik za toplo vodo hitro znova napolni in segreje. Topla voda se mora segrevati hitro, da nanjo ni treba čakati. Vse to pa mora biti izvedeno z najnižjimi možnimi obratovalnimi stroški.

Približno 20 % porabe energije pri toplotni črpalki je potrebne za proizvodnjo tople vode. Ključno je, da se proizvede dovolj tople vode, da so zadovoljene vse potrebe vašega doma, tako da morate zagotoviti, da si priskrbite pravi model toplotne črpalke.

Podjetje Thermia je razvilo tehnologije, ki hitro proizvedejo ogromne količine tople vode brez porabljanja dodatne energije: plastenje pitne vode (TWS – Tap Water Stratification) in ogrevanje vode z vročim plinom (HGW – Hot Gas Water).

Pomembno je tudi, da ima toplotna črpalka sistem, ki zmanjša tveganje nastajanja bakterij legionele na najmanjšo možno raven.

Hlajenje hiše

Lorem ipsum

Vse toplotne črpalke, razen z zračnim virom, omogočajo pasivno hlajenje zgradbe z zelo nizkimi stroški. Stroški so nizki, ker pasivno hlajenje ne zahteva več energije kot par žarnic.

Če pasivno hlajenje ne zadošča, lahko toplotne črpalke zagotovijo dodatno aktivno hlajenje s kompresorjem.

 

To je lahko bolj učinkovito kot pri drugih sistemih na trgu, ki uporabljajo ločene klimatske naprave.

S toplotno črpalko lahko ogrejete tudi svoj bazen

Lorem ipsum

Če želite energetsko učinkovit način ogrevanja bazena, premislite o uporabi toplotne črpalke.

Bazen ste kupili iz več razlogov, kot so družinska zabava, telesna vadba, zabava in morda celo zdravje. Gotovo pa se vam je zgodilo, da je bazen brez ogrevanja pogosto prehladen, da bi lahko uživali v njem, še posebej spomladi in v jeseni.

Če boste bazen ogrevali, boste lahko v njem uživali čez celotno sezono, morda celo čez celo leto, kar bo povečalo uporabnost te obsežne naložbe.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00