Lastniki nepremičnin

Nizkoenergijske zgradbe

Nizkoenergijska zgradba je vsaka, ki porabi manj energije od klasičnih zgradb. Prvi korak pri trajnostnih nizkoenergijskih zgradbah je integrirano načrtovanje. To pomeni, da že od začetka upoštevamo celoten življenjski cikel zgradbe.

Prava toplotna črpalka lahko z enim sistemom pokrije številne načine uporabe, od ogrevanja in tople vode do hlajenja ter ogrevanja bazena. S tem se izognete vlaganjem in vzdrževanju več sistemov. Številne države zdaj zahtevajo energetsko učinkovitost novih zgradb, tako da izbira vira energije, ki bo uporaben tudi v prihodnosti, še nikoli ni bila pomembnejša.

Toplotne črpalke so skladne tudi s trenutnimi trendi, kot so toplotno aktivni sistemi zgradb (Thermally Active Building Systems – TABS). Ti sistemi vključijo uravnavanje klime v prostorih v samo zgradbo, kar zmanjšuje potrebo po klasičnih tehnologijah.

Zamenjava in adaptacija

Prihranki, ki jih lahko toplotna črpalka zagotovi, so odvisni od vrste hiše, njene zemljepisne lege in obstoječega sistema za ogrevanje.

Toplotne črpalke je mogoče prilagoditi obstoječim sistemom za ogrevanje in jih celo kombinirati z različnimi dopolnilnimi viri energije, na primer sončnimi kolektorji ali plinskimi kotli. Zato so idealne za prenove, kjer jih je mogoče vgraditi v okviru adaptacije. V takšnih primerih toplotna črpalka nadomesti stari sistem, ki ga lahko nato stroškovno učinkovito uporabljate kot pomožni vir ogrevanja.

Uporaba za procesno ogrevanje

Industrijski in poslovni procesi ustvarjajo ogromne količine odpadne toplote, ki se pogosto preprosto zavrže. Toplotne črpalke je mogoče uporabiti za vračanje in vnovično uporabo procesne toplote pri različnih načinih uporabe, od hidravličnih stiskalnic in težkih strojev do sušilnikov, kuhanja, shranjevanja hrane – celo živalskih odpadkov na kmetijah ali vode za ogrevanje čistilnih naprav. Toplejši kot je vir, večji je prihranek.

Zmagovalni koncept – tri funkcije v eni napravi

Vse naše toplotne črpalke na zemeljski vir za poslovno rabo ponujajo več funkcij v eni napravi: ogrevanje, toplo vodo in hlajenje. Toplotne črpalke zagotavljajo ogrevanje za radiatorje in talno ogrevanje.

Podjetje Thermia je razvilo edinstven način proizvodnje tople vode z vročim plinom. To omogoča proizvodnjo velikih količin tople vode za zelo nizko ceno v delu leta, ko se zgradba ogreva. Naše toplotne črpalke obvladajo tudi spremembe med veliko porabo toplote pozimi in manjšo porabo tople vode poleti. Za to ne potrebujejo velikih grelnikov vode, hkrati pa se s tem izognete velikemu kotlu ali dodatnemu sistemu samo za proizvodnjo tople vode.

Velike steklene površine v številnih sodobnih zgradbah so čudovite v hladnejšem delu leta, poleti pa pogosto povzročijo pregrevanje. Pasivno hlajenje zagotavlja popolno klimo zaprtih prostorov vse leto. Po potrebi ga je mogoče podpreti z aktivnim hlajenjem, ki uporablja kompresor toplotne črpalke. Tako pasivno kot tudi aktivno hlajenje sta bistveno gospodarnejša od klasične klimatizacije.

Prilagodljiv energetski sistem

Toplotne črpalke Thermia so na voljo z močmi od 11 do 88 kW. Mogoče jih je tudi kaskadno povezati za skupno moč do 1400 kW. Kaskadno povezane toplotne črpalke se vklopijo druga za drugo skladno s potrebo po toploti. Tako je vedno zagotovljena minimalna poraba energije za potrebno toploto. Še več: kaskadni sistem omogoča, da naložbo razdelite na 2 ali 3 faze ali da sistem za ogrevanje razširite, ko se vaše potrebe povečajo.

Ogrevanje in hlajenje hkrati

Hkratno ogrevanje in hlajenje omogočata še dodatno zmanjšanje stroškov obratovanja. V ta namen se med hladne in tople zalogovnike vzporedno priključi več toplotnih črpalk. Toplotna črpalka preprosto prenaša toploto skladno s potrebami zgradbe. Konferenčno sobo v hotelu je na primer treba ohladiti, tam odvzeto toploto pa lahko znova uporabimo za proizvodnjo vroče vode za bazen ali spa.

Petletna garancija

Naše garancije odražajo visoka merila naših proizvodnih postopkov. Toplotne črpalke Thermia Mega so krite z garancijo za vse funkcionalne dele, kar zagotavlja brezskrbno udobje brez nepričakovanih stroškov nadomestnih delov. Če je potrebno garancijsko popravilo, se bo takoj odzval pooblaščeni prodajalec in pri popravilu uporabil originalne dele Thermia.

Thermia Online

Vse toplotne črpalke Thermia lahko opremite s sistemom Thermia Online, ki omogoča daljinsko upravljanje in nadzor s pametnim telefonom ali računalnikom. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo. Spletno upravljanje in nadzor omogočata optimalno energetsko učinkovitost tudi investitorjem z objekti v različnih krajih.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00