Arhitekti in svetovalci

Vse na enem mestu – s podjetjem Thermia je delo bolj praktično

Če iščete eno samo rešitev, ki bo zadovoljila vse vaše potrebe za ogrevanje, toplo vodo in hlajenje v poslovnih zgradbah, je iskanja konec. Podjetje Thermia ima 50 let izkušenj na področju toplotnih črpalk in dolg seznam uspešnih študij ter zadovoljnih strank. Ponosni smo, da smo podjetje, ki ponuja celovito ponudbo izdelkov za trg toplotnih črpalk za poslovno rabo.

Namesto prodaje posameznih toplotnih črpalk želimo dobavljati celovite energetske rešitve. S toplotnimi črpalkami imate popolno svobodo pri določanju tehničnih podatkov svojega sistema. Z vami bomo sodelovali že pri izbiri tehnologije in strojne opreme toplotne črpalke, nato pa bomo skupaj zasnovali integriran sistem, ki bo izpolnil vse vaše cilje, vključno s paketi notranje opreme, grelniki za toplo vodo in pomožnimi grelniki. Podpirali vas bomo med celotnim postopkom, od začetne zasnove in opredelitve tehničnih podatkov do prvega zagona ter prevzema sistema.

Vaš cilj je certifikat BREEAM ali LEED, enako velja za nas!

Programa za zelene zgradbe BREEAM in LEED sta najpomembnejša certifikata za trajnostne zgradbe v Evropi, saj pokrivata več kot 75 % celotnega trga certifikatov za trajnostne zgradbe.

Številne sodobne zgradbe uporabljajo ločene sisteme za ogrevanje, hlajenje in toplo vodo. Zaradi tega se izgubi veliko energije. Podjetje Thermia ponuja bistveno učinkovitejšo alternativo, ki lahko zagotovi več kot 70 % porabe energije v zgradbi, zagotovi največjo možno energetsko učinkovitost, najmanjše možne obratovalne stroške in manjše izpuste CO2. Toplotne črpalke omogočajo izvedbo treh funkcij z eno samo napravo, kar vam pomaga dobiti višjo oceno certifikata. Pomagali vam bomo, da na enem samem mestu zagotovite okoljsko prijaznost in stroškovno učinkovitost svoje zgradbe.

Pomembnost zasnove

Najpomembnejši dejavnik pri vgradnji toplotnih črpalk je zasnova sistema. Toplotna črpalka je bistveno bolj učinkovita in prijazna okolju, ni pa tako preprosta kot kotel na kurilno olje ali plin, zato je njena učinkovitost bistveno bolj odvisna od zasnove sistema. Razlog za to je, da je učinkovitost toplotne črpalke tesno povezana z njeno delovno temperaturo. Nižja kot je delovna temperatura sistema v ceveh, radiatorjih, talnem ogrevanju itd., višja je učinkovitost. Če želite sistem uporabljati pri najnižji možni temperaturi, morate skrbno projektirati vse elemente sistema. Zaradi tega postanejo velikosti cevi, strategija krmiljenja, zasnova talnega ogrevanja ali radiatorjev, konvektorji in stebri za aktivno hlajenje zelo pomembni dejavniki.

Podjetje Thermia ima več kot 50 let izkušenj, zato smo razvili svojo programsko opremo za dimenzioniranje, ki jih pravimo HPC 2.0 (Heat Pump Calculator – računalo za toplotne črpalke). Na podlagi podnebnih območij, toplotne vztrajnosti, količine zasteklitve, potrebe po ogrevanju in hlajenju ter načina razdeljevanja toplote nam HPC 2.0 omogoča izbiro najprimernejše toplotne črpalke ali črpalk in natančno oceno letnih obratovalnih stroškov sistema.

Izobraževanje in dokumentacija

Trudimo se zagotoviti, da se pri vgradnji, prvem zagonu in vzdrževanju naših toplotnih črpalk upoštevajo najvišja merila. Zato ponujamo najboljšo dokumentacijo in tečaje usposabljanja za inštalaterje ter svetovalce v panogi, s katerimi pokažemo, kako je mogoče z vsakim sistemom Thermia doseči najvišje ravni udobja in učinkovitosti.

Čeprav toplotne črpalke delujejo podobno hladilniku, zahteva vgradnja sistema na zemeljski vir kompleksno tehnologijo in obsežno strokovno znanje. V podjetju Thermia smo pripravili obsežen nabor tehnične dokumentacije za podporo temu postopku, od jasnih in preprostih navodil za vgradnjo do naprednih sistemskih rešitev.

Po pravilnem dimenzioniranju je pravilen zagon drugi najpomembnejši korak pri doseganju zanesljivega energetskega sistema, ki bo brez težav učinkovito deloval še mnoga leta.

Z izdelki Thermia je mogoče vsak sistem izdelati po meri

Pribor Thermia je vrhunske kakovosti, izredno trpežen in funkcionalen ter posebej namenjen za podporo popolnemu prvemu zagonu in izdelavi sistema, ki je do potankosti prilagojen vašim potrebam. Poleg tega je ves naš pribor preizkušen v realnih ogrevalnih sistemih.

Rešitve Thermia so izredno prilagodljive, od posameznih kosov pribora in dopolnilnega ogrevanja do popolnoma integriranih sistemov za ogrevanje ter hlajenje. Če potrebujete velike količine tople vode ali zalogovnike, ponujamo različne posode, ki so v celoti združljive z našo ponudbo toplotnih črpalk. Vse so bile temeljito preizkušene med poslovno uporabo v zahtevnih podnebjih severne Evrope.

Preizkusi toplotnega odziva – meter za metrom energije

Pri načrtovanju zemeljskega kolektorja za uporabo s toplotnimi črpalkami Thermia na zemeljski vir je ključnega pomena toplotna prevodnost zemlje. Preizkusi toplotnega odziva se uporabljajo za merjenje toplotne prevodnosti na objektu in za merjenje toplotne upornosti vgrajenih geosond. Preizkusi toplotnega odziva se dandanes redno uporabljajo pri določanju tehničnih podatkov toplotnih izmenjevalnikov za zemeljski vir z več vrtinami, kjer lahko s poznavanjem toplotnih lastnosti zemlje preprečimo prenizko dimenzioniranje toplotnih izmenjevalnikov, kar povzroči slabo zmogljivost sistema, ali previsoko dimenzioniranje, ki pomeni nepotrebne stroške.

Preizkusi toplotnega odziva povedo, koliko energije je mogoče pridobiti iz ene vrtine, s tem pa tudi, koliko vrtin je potrebnih za pokritje energetskih potreb določene zgradbe. Preizkusi toplotnega odziva tako zagotavljajo natančne podatke o številu in globini vrtin ter potrebni velikosti toplotne črpalke.

Preizkusi toplotnega odziva se lahko uporabljajo kot dopolnitev izračunov z orodjem HPC 2.0 pri nekaterih komercialnih projektih in jih ponujajo odobreni partnerji podjetja Thermia.

Petletna garancija

Naše garancije odražajo visoka merila naših proizvodnih postopkov. Toplotne črpalke Thermia Mega so krite z garancijo za vse funkcionalne dele, kar zagotavlja brezskrbno udobje brez nepričakovanih stroškov nadomestnih delov. Če je potrebno garancijsko popravilo, se bo takoj odzval pooblaščeni prodajalec in pri popravilu uporabil originalne dele Thermia.

Thermia Online

Vse toplotne črpalke Thermia lahko opremite s sistemom Thermia Online, ki omogoča daljinsko upravljanje in nadzor s pametnim telefonom ali računalnikom. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo. Spletno upravljanje in nadzor omogočata optimalno energetsko učinkovitost tudi investitorjem z objekti v različnih krajih.

Aplikacija Thermia Online je na voljo za pametne telefone Android in iPhone.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.

Atlas Trading d.o.o.

+386 3 425 54 00