Nova pisarna izkorišča obnovljivo energijo

Nova pisarna izkorišča obnovljivo energijo z izdelki Thermia

Učinkovito ogrevanje in hlajenje sta bila nujna pogoja za to zgradbo 21. stoletja.

Podjetje MicroStep proizvaja in dobavlja stroje CNC (z numeričnim računalniškim krmiljenjem) za plazemsko, lasersko, kisik-gorivno in vodno rezanje ter 3D-rezkanje.

Podjetje se je odločilo, da svojo novo pisarno zgradi v kraju Bad Wörishofen. Najpomembnejša zahteva za naložbo je bilo največje možno varčevanje, doseženo z rabo obnovljivih virov energije in z najvišjo možno učinkovitostjo ogrevanja ter hlajenja zgradbe.

»Ko se je podjetje MicroStep Europa odločilo za gradnjo nove pisarne v kraju Bad Wörishofen, so bila glavna merila energetska učinkovitost in trajnostni razvoj.« – Ondřej Kučera, IVAR

Po intenzivnih raziskavah so se odločili za toplotne črpalke Thermia. Odločilni dejavnik so bile skoraj stoletne izkušnje podjetja Thermia z ogrevanjem in več kot 40 let izkušenj na področju načrtovanja ter proizvodnje toplotnih črpalk. Zahteve in pričakovanja za toplotne črpalke so bili visoki. Poleg ogrevanja in hlajenja so morale zagotoviti tudi proizvodnjo tople vode.

»Prva sezona je že pokazala, da se je splačalo vložiti v toplotno črpalko z zračnim virom Thermia. Deluje popolno in popolnoma zanesljivo, ob tem pa ima tudi izredno nizko porabo energije,« je pojasnil Ondřej Kučera, vodja razvoja poslovanja v podjetju IVAR CS.

Uporabljeni sistem toplotno aktivne zgradbe (TABS – Thermally Active Building Structure) je vključil klimatizacijo prostorov v samo zgradbo, kar je zmanjšalo potrebo po klasičnih tehnologijah. Toplotne črpalke Thermia Atec se uporabljajo za ogrevanje, toplo vodo in hlajenje.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.