Keramični izdelki in geotermalna energija

Sodobne keramične ploščice in geotermalna tehnologija v eni zgradbi

Butech – faithful to its environmental commitment

Podjetje Butech je nastalo leta 2001 kot del skupine Porcelanosa Group z namenom podpiranja dela vseh strokovnjakov, ki se ukvarjajo s polaganjem keramičnih ploščic. Podjetje ponuja široko paleto materialov in gradbenih sistemov, ki pokrivajo potrebe lastnikov stanovanj, strokovnjakov za vgradnjo, gradbenikov ter arhitektov.

»Zaradi svojih temeljnih vrednot glede varovanja okolja so se v podjetju Butech odločili, da bodo za ogrevanje in hlajenje uporabljali geotermalno energijo. Rezultati so navdušujoči: 75-odstotni prihranek energije.«

Energetska učinkovitost, udobje in zavest o svojem vplivu na okolje

Del filozofije skupine je prevzemanje vodilne vloge pri uvajanju inovativnih in okolju prijaznih izdelkov ter procesov. Skupina Porcelanosa Grupo se zaveda pomembnosti varčevanja z energijo in energetske učinkovitosti pri rabi virov, zato stalno vlaga v izboljšave svojih objektov. Leta 2008 se je podjetje Butech odločilo za izgradnjo novega sedeža, pisarne in razstavnega salona. Zaradi svojih temeljnih vrednot glede varovanja okolja so se v podjetju Butech odločili, da bodo za ogrevanje in hlajenje uporabljali geotermalno energijo.

»Strankina pripravljenost za inovacije in rešitve podjetja Thermia so podjetju Butech v Španiji pomagale zgraditi pionirski visokozmogljivi geotermalni sistem,« je povedal Miguel Madero Wage, generalni direktor podjetja Girod Geotermia.

Sedež podjetja Butech ima več kot 3200 m2 in geotermalni sistem s 36 120-metrskimi vrtinami, ki vse leto oskrbujejo sistem HVAC v zgradbi. Ogrevanje in hlajenje zagotavlja sedem neodvisnih toplotnih črpalk z zemeljskim virom, ki delujejo v načinu nadrejene/podrejene naprave.

Letna poraba energije za ogrevanje je znašala 462.805 kWh, skupna poraba električne energije v inštalaciji, vključno z obtočnimi črpalkami pa je znašala 116.870 kWh. To pomeni sezonski faktor učinkovitosti (SPF) 3,96 in predstavlja 345,935 kWh prihranjene energije na leto, kar pomeni kar 74,75 % prihranjene energije.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.