Energetsko učinkovita ekipa

Toplotna črpalka Thermia za objekt Löfbergs Arena

Löfbergs Arena

Löfbergs Arena je celoletno letovišče, ki ponuja številne dejavnosti poleg svoje glavne vloge: doma hokejske ekipe Färjestad. Toplotne črpalke zagotavljajo toploto, poleti pa udoben hlad v pisarnah, konferenčnih prostorih in telovadnicah.

»Stroški za energijo so se zmanjšali za več kot 45 %.«

V objektu Löfbergs Arena v kraju Karlstad so bile leta 2012 vgrajene štiri toplotne črpalke Thermia Robust z močjo po 42 kW. Uporabljajo se za ogrevanje ogromnih zgradb in hlajenje ledu v glavnem delu ter hali za vadbo. Pred vgradnjo toplotnih črpalk so letni stroški za daljinsko ogrevanje presegali 1,5 milijona SEK. Arena ima skupaj s povezanimi zgradbami več kot 10.000 m2 površine, od vgradnje toplotnih črpalk Thermia pa uživajo v velikih prihrankih – stroške za energijo so zmanjšali za več kot 45 %.

»Toplotne črpalke Thermia smo izbrali, ker so optimalna in zanesljiva rešitev. Ta pobuda je del širšega projekta za izboljšanje energetske učinkovitosti, ki je pomembna tako za gospodarstvo kot tudi za okolje,« je pojasnil Stefan Jonsson, direktor Arene.

Färjestad BK je eden najuspešnejših hokejskih klubov na Švedskem, saj je igral v 19 finalnih ligaških dvobojih in osvojil devet švedskih ligaških prvenstev, štiri od leta 2002. Hokej na ledu je na Švedskem zelo priljubljen šport, tako glede dejavnih udeležencev kot gledalcev. »Toplotne črpalke so se izkazale kot ena najboljših naložb doslej. Prihranki pri energiji nam bodo pomagali denar porabiti za stvari, ki so pomembne za naš razvoj,« je komentiral direktor kluba Färjestad Hakan Loob.

Arena lahko sprejme 8647 obiskovalcev na hokejskih tekmah in 10.300 na koncertih, tako da je to šesta največja pokrita arena na Švedskem. Gradnja stadiona je stala 160 mio SEK, otvoritev pa je bila 15. septembra 2001.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.