Izredna učinkovitost ogrevanja

Izvrstna učinkovitost ogrevanja zaradi toplotne črpalke Thermia

Poraba za dom in ogrevanje

Stari sistem za ogrevanje na kurilno olje smo zamenjali s toplotno črpalko Thermia Atec 13 z zračnim virom. Poleg toplotne črpalke smo vgradili notranji komplet »Plus«, ki ga sestavljajo električni pomožni grelnik z močjo od 3 do 15 kW, obtočna črpalka razreda A s 3-potnim ventilom ter 300-litrski grelnik za toplo vodo. Lastnik se je odločil, da odstrani stare sončne kolektorje in toplotno črpalko uporabi kot edini vir ogrevanja ter tople vode za svoj dom.

S toplotno črpalko Atec Thermia z zračnim virom lahko ta slovenska družina vsako ogrevalno sezono prihrani do 2000 €.

Faktor sezonske učinkovitosti (SPF) je pomemben – vsakodnevne meritve

V tem primeru je bil za 12-mesečno obdobje faktor sezonske učinkovitosti 3,3. Izračun SPF upošteva vso energijo, ki je bila porabljena za ogrevanje hiše, proizvodnjo tople vode in pomožni grelnik, skupaj z energijo za odmrzovanje zunanje enote v hladnih mesecih.

»SPF je najboljši način za merjenje resničnih prihrankov, ki jih dosežemo s toplotno črpalko. S to študijo smo pridobili realne številke, ne le teoretičnih iz podatkovnega lista,« je povedal Yasin Jodeh, tehnični vodja v podjetju Atlas Trading d.o.o.

Stik

Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na nas

Pišite nam

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Thermia partner v Sloveniji

Atlas Trading d.o.o.